Sākot no 1. janvāra, minimālo ienākumu sliekšņu apmēri tiks paaugstināti

 

Sākot no 1. janvāra tiks paaugstināti minimālās ienākumu sliekšņi dažādām sociālās atbalsta grupām, tostarp valsts sociālā nodrošinājuma pabalsta saņēmējiem, minimālo vecuma, invaliditātes un apgādnieka zaudējuma pensiju saņēmējiem, sociālās palīdzības pašvaldībā saņēmējiem, kā arī bāreņiem un bez vecāku gādības palikušajiem bērniem, kuri ir sasnieguši pilngadību.

 

Ar Jaunā gada sākumu minimālās vecuma un invaliditātes pensijas pamatsumma paaugstināsies: no iepriekšējiem 157 eiro līdz 171 eiro, savukārt pensijas saņēmējiem ar invaliditāti, kas ir bijuši invalidi kopš bērnības, pensijas pamatsumma pieaugs no iepriekšējiem 188 eiro līdz 206 eiro.

 

Minimālo vecuma pensijas summu nosaka, izmantojot koeficientu 1,1 kā aprēķina bāzi, un ikvienam stāža gadam, kas pārsniedz 15 gadus, papildina par 2 % no šīs aprēķina bāzes. Šajā laikā minimālo invaliditātes pensijas apmēru nosaka, pamatojoties uz aprēķina bāzi un piemērojot atbilstošus koeficientus. II invaliditātes grupai tiek piemērots koeficients 1,4, savukārt I invaliditātes grupai – 1,6.

Ar 1. janvāri valsts sociālā nodrošinājuma pabalsta apmēri pensijas vecumu sasniegušajiem, kuriem nav pietiekama darba stāža, lai saņemtu vecuma pensiju, un cilvēkiem ar III invaliditātes grupu, tiks paaugstināti: no iepriekšējiem 125 eiro līdz 137 eiro mēnesī. Turklāt cilvēkiem ar III invaliditātes grupu kopš bērnības šis pabalsts pieaugs no iepriekšējiem 157 eiro līdz 171 eiro mēnesī.

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment